Binthout lampen

Passie voor hout, mens en design

Bij Binthout wordt gewerkt van boom tot eindproduct. Hout ván de stad, vóór de stad, dóór de stad.

Bij ons kunt u onder andere terecht voor de collectie designlampen van Binthout:

Lampen

Binthout maakt designlampen van Nederlands essenhout. Een houtsoort die door de prachtige tekening tot op detail zorgt voor een unieke uitstraling in de lamp. Gemaakt van Hollands hout uit de bossen van Staatsbosbeheer; 100% FSC gecertificeerd dus!

De Koepellamp en Bollelamp zijn o.a. bekend van tv en magazine van Vtwonen. Deze grote hanglampen geven als eyecather een prachtig sfeer aan de ruimte. Door de open structuur kijk je mooi door de lamp de ruimte in!

Benieuwd naar de Binthout lampen collectie? Kom eens langs. Je bent van harte welkom!

Passie voor hout, mens en design

Bij onze partner Binthout wordt gewerkt van boom tot eindproduct. Binthout beschikt over een volwaardige houtzagerij, die de basis voor al hun producten en projecten is.

In samenwerking met regionale gemeenten kan Binthout stadshout verwerken tot producten die weer terugkomen in de nabije omgeving. Door het hout toe te passen in producten slaan we niet alleen co2 op, maar redden ze het hout ook van de versnipperaar! De Social Return On Investment (SROI) is meetbaar in uren en opslag van CO2. Er wordt zowel Stadshout Zwolle alsook Hollands Hout van Staatsbosbeheer gezaagd.

Er wordt werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in samenwerking met verschillende stichtingen

Lampen van lokaal hout

In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn ze in een continue zoektocht om Hollands Hout in nieuwe toepassingen terug te laten komen. Goed design staat voorop!

Bij ons kunt u onder andere terecht voor de collectie designlampen van Binthout.

lampen van lokaal hout