Akoestiek

Veranderde inrichting

Veranderde inrichting

De inrichting van ruimtes is de laatste decennia sterk veranderd. Kantoorruimtes, restaurants, huiskamers, enz. Zijn tegenwoordig veel minimalistischer ingericht. De huidige strakke wanden, vloeren en plafonds reageren akoestisch gezien heel anders dan klassieke ruimtes met lambrisering, boekenkasten, tapijt en gordijnen. Het gevolg van de moderne inrichting is dat mensen zich minder prettig voelen in de ruimte waarin ze werken of die ze bezoeken.

Effectief werken met meer werkplezier

Klanten kiezen, meestal onbewust, voor een omgeving waarin ze zich het prettigst voelen. Een toenemend aantal mensen mijdt ruimtes die ‘te druk’ klinken en waar geen rustig gesprek te voeren is. Werknemers werken het meest effectief in een ruimte die akoestisch op orde is. Er is een direct verband aangetoond tussen werkplezier, effectiviteit en akoestiek.

Aangenaam wonen

Bij nagenoeg alle nieuwbouwhuizen wordt door architecten nog altijd geen rekening gehouden met akoestiek. Huiseigenaren realiseren zich pas na het inrichten van hun nieuw aangekochte huis dat de diverse ruimtes wel erg hol klinken. Daardoor rust je minder goed uit en voel je je minder prettig thuis.
Mensen met een gehoorschade hebben zelfs nog eerder last van een slechte akoestiek.

Een juiste akoestiek maakt de ruimte geschikt voor zijn gebruikersdoel: het beheerst het geluidsniveau, voorkomt het ‘cocktailpartyeffect’ (d.w.z. Het vermogen om uit een zee van geluid één gesprek te kunnen volgen), voorkomt desoriëntatie, verhoogt de spraakverstaanbaarheid en verhoogt het comfort.

Meten is weten:

Sommige akoestische problemen zijn eenvoudig oplosbaar. Een telefonisch advies is vaak al toereikend. Er zijn ook ruimtes die zich minder makkelijk laten bedwingen. Een akoestiekmeting toont dan aan wat de knelpunten zijn.

Samen met je inventariseren we, meestal telefonisch, de situatie.

Hierna bepaal je zelf of je door ons bezocht wilt worden voor een van de volgende diensten.

De kosten voor een meting zijn deels afhankelijk van de plaats waar je gevestigd bent. Neem voor meer informatie of een prijsopgave even contact met ons op.

Akoestiek oplossingen

Akoestiek verbeteren

Op elk moment van de dag heb je te maken met akoestiek. Telkens als je een andere ruimte betreedt verandert de akoestiek om je heen. Hersenen compenseren dit verschil, waardoor die verandering je niet direct opvalt. Tenzij het verschil erg groot is. In de meeste gevallen accepteer je de akoestiek zoals hij is, zonder er bij na te denken. Dat wil zeggen, tot het moment dat het je belemmert in je functioneren, als je bijvoorbeeld met een concentratieklus bezig bent in een kantoortuin.

Waarom Leferink? Een slechte ruimte-akoestiek heeft direct negatieve invloed op je klanten, gasten, leerlingen, medewerkers en jezelf.

Tijd voor actie

Als de akoestiek er voor zorgt dat je je werk niet goed kunt doen of je stemming negatief beïnvloedt, dan is het echt tijd om in actie te komen.

Met een beperkte investering in akoestische producten bereik je namelijk al een indrukwekkend resultaat. Er is een direct verband aangetoond tussen werkplezier, effectiviteit en akoestiek.

akoestiek