Saxion Stadslab kiest voor circulaire upgrade van kuipstoelen

Saxion Stadslab legde ons hun probleem voor: goede stoelen met zichtbare slijtageplekken. Het grootste deel van de stof was nog goed, evenals de onderstellen. Maar het deel van de stoel dat de onderkant van de tafel raakt, vertoonde slijtage. De beschadigingen deden afbreuk aan de uitstraling van het Saxion Stadslab. Saxion Stadslab overwoog nieuwe stoelen of nieuwe kuipen aan te schaffen, of de bestaande kuipstoelen te laten herstofferen.

Wij vonden de oplossing: een slimme toepassing van materialen op de slijtagedelen van de stoelen. Dankzij deze upgrade is de esthetische waarde van de stoelen weer optimaal en kan de stoel weer jaren niet alleen functioneel, maar ook zichtbaar mooi worden ingezet.

Het slim toepassen van materialen past in de duurzaamheidsvisie van Leferink. Daarin stellen we dat we de levenscyclus van bestaand meubilair optimaliseren binnen de kaders van financieel-economische en functionele aspecten. Circulariteit ten top. Bij Saxion Stadslab is het ons perfect gelukt dat uit te voeren.

Met weinig middelen gaven we de afgedankte bureaustoelen een upgrade waardoor ze nog jaren hun functionaliteit behouden. En zeg nou zelf de stoelen zijn niet van nieuw te onderscheiden?