Kantoorinrichting in 2018: trends, tips & inspiratie

De trends in kantoorinrichting die de afgelopen jaren opkwamen, zetten ook in 2018 door. Naast flexibiliteit en creativiteit verwachten we dat er bij de inrichting van de werkplek rekening wordt gehouden met individuele kenmerken en is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. De invloed van de generaties Y en Z is hierin duidelijk terug te zien. We zetten de belangrijkste trends en inspiratie in kantoorinrichting in 2018 op een rij:

Het kantoor wordt een ontmoetingsplek gericht op inspiratie en creativiteit

Werknemers besteden minder tijd op kantoor, maar hebben wel hoge verwachtingen van hoe ze daar gefaciliteerd worden. Dit weerspiegelt de veranderende functie van het kantoorgebouw. De technologie ontwikkelt zich razendsnel en de vaardigheden die werknemers nodig hebben, verschuiven mee. Creativiteit, flexibiliteit en sociale intelligentie worden steeds belangrijker in een werkomgeving die verschuift van vaste functies naar tijdelijke rollen. Gelijkgestemden komen online of fysiek samen rond een bepaald vraagstuk of thema. Kantoorgebouwen worden daarbij plekken waarbij mensen elkaar niet alleen ontmoeten om samen te werken, maar vooral ook om elkaar te inspireren.

Van work-life balance naar work-life fluency: hoge verwachtingen kantoorinrichting

Waar generatie X op zoek ging naar een balans tussen werk en privé (work-life balance), lopen deze werelden voor de jongere generaties gewoon in elkaar over (work-life fluency). De technologische ontwikkelingen maken dat we altijd en overal kunnen werken. E-mails worden in de trein beantwoord, verslagen thuis na het avondeten uitgewerkt. Tegelijk is het normaal geworden om een afspraak met de hypotheekadviseur, de kapper of een uurtje sporten in te plannen tijdens de ‘normale’ werkuren. En laten we onze nieuwe kleding gewoon op kantoor bezorgen of spelen we een game op de WII met collega’s. Waar je ook bent, je kiest ervoor om te werken, of juist niet.

Kantoorinrichting staat of valt met de betrokkenheid van medewerkers

Activiteitgericht werken en technologische integraties worden dan wel de norm, het blijft cruciaal om de mens centraal te stellen in de kantoorinrichting.

Inrichten van binnen naar buiten - de mens centraal

Vandaar dat wij ontwerpen van ‘binnen naar buiten’. We lichten u graag onze denk- en werkwijze toe!

Duurzame kantoorinrichting in 2018 als vanzelfsprekendheid

Voor generatie Y, de millennials, is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid: zij verwachten van hun werkgever dat dit in alle aspecten van de bedrijfsvoering wordt doorgevoerd, dus zeker ook in de kantoorinrichting in 2018. Van gerecyclede meubels tot geïntegreerde technologie en zelfs smart buildings: duurzaamheid is niet meer weg te denken in interieurprojecten.

Veluwonen_Balie

Het kantoor van Veluwonen is gericht op maximale duurzaamheid voor mens en milieu. Ons ontwerpteam ontwikkelde daarom een totaalinrichting die voor 50% uit hergebruikt meubilair bestond.

 

Gaat u in 2018 aan de slag om uw kantoorinterieur nog beter te laten passen bij uw organisatie en medewerkers? Kom dan inspiratie opdoen in ’t Huis van Leferink! Bel of mail ons voor een afspraak: +31535733000 of info@leferink.nl.