Case Brink Climate Systems

Brink Climate Systems is een allround adviseur en leverancier van systemen voor verwarming, koeling, ventilatie en warmwaterbereiding. Met 160 medewerkers en een omzet van € 30 miljoen per jaar levert Brink vanuit Staphorst systemen voor de woningbouw, 55% wordt geëxporteerd naar het buitenland. Brink zorgt ervoor dat gebruikers van gebouwen kunnen genieten van hun leef- en werkomgeving. Met de oplossingen van Brink wonen en werken zij een leven lang gezond, comfortabel en duurzaam.

Birgit Bouwmeester

We hebben de keus gemaakt op basis van zitcomfort, het model en de prijs.

Birgit BouwmeesterBrink Climate Systems

Brink kiest stoelen Leferink voor nieuwbouw

In 2014 kwam de nieuwbouw van het opvallende kantoor en productiehal aan de A28 gereed. Brigit Bouwmeester, facilitair inkoper, schreef in samenwerking met de verhuismanager en architect van het gebouw het Plan van Eisen voor het interieur, waarbij de schetsen van de architect leidend waren. Een omvangrijke klus, die in eerste instantie niet aan Leferink werd gegund. Toch bleef er een opdracht over, waar Brink met de gekozen leverancier niet uitkwam.

“Ik had mezelf voorgenomen om met maximaal twee partijen in zee te gaan, uiteindelijk werden het er vijf,” vertelt Brigit Bouwmeester. Leferink vroeg om een toelichting rondom de afwijzing. “Tijdens die afspraak vroegen ze of ze nog iets voor ons konden betekenen. De stoelen, daar konden we met de in eerste instantie gekozen leverancier maar geen keuze in maken, en dus zaten we kort daarna weer met Leferink om tafel voor een nieuw project.”
De architect had een uitgesproken mening over de stoelen. Ze moesten open zijn, om een creatieve link te maken met het product dat Brink levert. Daarnaast wenste ze voor de kantine en het opleidingscentrum dezelfde stoelen. “Die wens hebben we aangepast, gestoffeerde stoelen voor de kantine vonden we niet praktisch, en juist wel wenselijk voor het opleidingscentrum.“

Brigit Bouwmeester deed samen met de verhuismanager het offertetraject. Daarnaast was er een klein comité dat de aanbiedingen beoordeelde. Zo was er een breed team betrokken bij de uiteindelijke keuze. Leferink Office Works deed – zoals aangegeven door de architect – een kleurrijk voorstel voor de kantine, een stapelbare stoel van Wiesner Hager. Dezelfde stoel in het paars gestoffeerd werd gekozen voor het opleidingscentrum. De kantinestoel heeft een opening in de rugleuning, de creatieve wens van de architect.

“We hebben de keus gemaakt op basis van zitcomfort, het model en de prijs” aldus Bouwmeester. Een flexibele oplossing die makkelijk inzetbaar is bij verschillende opstellingen en ook gebruikt wordt in de kantoren van de managers en afdelingshoofden. Een prachtig resultaat; een karakteristiek pand langs de A28 met een kleurrijk interieur.