Dura Vermeer Bouw Hengelo

Dura Vermeer Bouw Hengelo is een ontwikkelende bouwer werkzaam in centraal, Noord en Oost Nederland. Zij zijn onderdeel van Dura Vermeer en werken voornamelijk in de ontwikkeling, engineering, bouw, onderhoud en renovatie van projecten, in zowel bouw als infrastructuur. Zij werken uitsluitend in Nederland en hebben meer dan 165 jaar ervaring en expertise opgebouwd. Ze werken samen met klanten, aannemers en anderen die betrokken zijn bij het bouwproces om op basis van kwaliteit, veiligheid en plezier klantgericht, betrouwbaar en inventief te ontwikkelen en bouwen.

  • Doel: transformatie complete kantoorpand naar nieuwe manier van werken, waarin de medewerkers en hun horizontale manier van werken  centraal staan.
Philip Dam

“Leferink heeft onze kernwaarden, welke  passen bij onze mensen en hun werkwijze, goed weten te vertalen in de werkomgeving.”

Philip DamSenior Supply Chain Manager

Advies op het gebied van inrichten?

Strategische werkomgeving voor Dura Vermeer Bouw Hengelo

Dura Vermeer Bouw Hengelo profileert zichzelf als een ontwikkelende bouwer die ambities waarmaakt door inspiratie, respect en verbondenheid met mensen die op basis van geluk, plezier en vrijheid met elkaar samenwerken. Om de kernwaarden van de organisatie nog beter waar te kunnen maken werkt Dura Vermeer op een horizontale wijze. Deze nieuwe manier van werken vroeg om een nieuwe werkomgeving. Een werkomgeving welke optimaal faciliteert aan de samenwerking tussen alle medewerkers. En nog belangrijker; een plek waar ze zich thuis voelen. Hiervoor is een concept uitgewerkt.

Voor de realisatie van dit concept schakelde Dura Vermeer, na een selectietraject, Leferink in. De uitdaging: een turn-key-project waarbij binnen een korte doorlooptijd van 4 maanden een compleet kantoorpand getransformeerd moest worden. De transformatie diende bovendien duurzaam uitgevoerd te worden.

Circulair en duurzaam

Een deel van het meubilair konden we direct hergebruiken voor de nieuwe inrichting. Voor het overige meubilair vonden we een andere oplossing: regionale startups. Waaraan een deel van het meubilair geschonken is. Het andere deel van het meubilair is geüpgraded en weer her verwerkt in de casco constructie van circulaire banken en circulaire krukjes.  Samen met onze partners hebben we die geüpgraded tot functionele en eigentijdse banken en krukjes die weer toegepast zijn bij Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Nieuwe ruimtes!

Leferink verzorgde de complete inrichting, van (bureau)stoelen en van bureaus tot gordijnen, en van akoestische oplossingen. Grote aanpassingen in het gebouw waren onder andere het werkcafé op de begane grond, de nieuwe balie voor een open ontvangst en de open kantoortuinen met zit-sta bureaus op alle verdiepingen. We realiseerden daarnaast diverse plekken om formeel en informeel te overleggen. Werknemers reserveren deze ruimtes eenvoudig zelf via een digitaal reserveringsysteem.

Mens en werken centraal

Dura Vermeer wil met het deze nieuwe werkwijze beter en flexibeler kunnen inspelen op de markt en al haar ontwikkelingen. Zo kunnen ze sneller anticiperen op steeds complexer wordende vraagstukken van verschillende klanten. De nieuwe inrichting maakt dit mogelijk omdat integraal samengewerkt en overlegd kan worden. Een ander bijkomend voordeel van de vernieuwde werkomgeving is dat het ook voor potentiële werknemers aantrekkelijk is om te werken.  Philip Dam, Senior Supply Chain Manager bij Dura Vermeer Bouw Hengelo zegt over de transformatie: “Leferink heeft goed meegedacht in het gehele proces. Ze hebben ondanks de flinke tijdsdruk toch de beoogde inrichting weten te verzorgen. Iedereen is heel enthousiast over de nieuwe inrichting.”

Passende werkomgeving

Philip Dam spreekt namens Dura Vermeer Bouw Hengelo van een prettige samenwerking met Leferink. “Ze hebben meegedacht in de allerkleinste dingen en stelden daarin zelfs onze medewerkers centraal. Dat past ook goed bij ons als bedrijf.“ Met de ingebruikname van het getransformeerde pand is Dura Vermeer Bouw Hengelo weer klaar voor de toekomst, passend bij dat waar ze voor staan en de klanten waar ze voor werken.