Inrichting-TKF-Subsea-Factory

TKF Lochem Subsea Factory

Sinds de oprichting in 1930 heeft TKF zich ontwikkeld van een kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van connectivity-oplossingen. TKF gaat in Lochem subsea-kabels produceren, kabels waarmee de windparken op zee met het vaste land zijn verbonden. Het gaat om zeekabels van wel 50 kilometer lengte en een gewicht van 1.500 ton. Omdat het gaat om de energievoorziening moeten ze storingsvrij zijn. Naast betrouwbaarheid onderscheiden de Lochemse kabels zich van de concurrentie door grotere lengtes en robuustheid, zo zegt topman Alexander van der Lof van moederbedrijf TKH Group in het FD.

Inrichting TKF Subsea Factory

Het voormalige pand van de Twentsche Kabelfabriek op het industrieterrein aan het Twentekanaal in Lochem is gedeeltelijk ontmanteld en verbouwd. Het gebouw bleef in 2010 leeg achter toen de gehele productie in Haaksbergen aan de Parallelweg werd geconcentreerd. Beltman Architecten is ingeschakeld voor het ontwerp van renovatie en interieur.

  • Klant: TKF Lochem, Subsea Factory
  • Doel: Een nieuwe inrichting
  • Website: TKF.nl
Esther Mastenbroek, architect

“De goede samenwerking tussen Leferink en KP Interieur heeft er toe geleid dat de inrichting een mooi geheel is geworden. ”

Esther Mastenbroek, architectBeltman Architecten