Case Trioliet

Trioliet is een toonaangevend familiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van machines en systemen voor het voeren van rundvee op veebedrijven. Trioliet is marktleider op het gebied van voertechniek en is in 1950 opgericht door de drie broers (trio) Liet in Purmerend. Inmiddels werken er ruim 200 mensen wereldwijd, waarvan het grootste deel bij de hoofdvestiging in Oldenzaal.

Het bestaande kantoor was overvol, het plan voor nieuwbouw van een productiehal en kantoor lag klaar. Op dat moment kwamen de grond en het pand van de buurman te koop, een kans die Trioliet niet voorbij liet gaan.

  • Klant: Trioliet
  • Doel: Levering vergadertafels en inrichting van de bar
  • Website: Trioliet.nl
Nicole Droste

Leferink koos voor een andere oplossing voor de vergaderstoelen, waardoor er een flexibeler geheel kwam.

Nicole DrosteTrioliet

Trioliet benut kans en breidt uit

Het pand en de grond, aangekocht door Trioliet, omvat een kantoorgebouw met daaraan een grote hal die als werkplaats in gebruik was. In een apart gebouw naast het grote terrein, waar nu de machines van Trioliet gereed staan voor transport naar de klanten overal ter wereld, was een bruin café. Het geheel grenst direct aan de bestaande percelen van Trioliet.

Nicole Droste vertelt over het proces: “Robert Liet overlegt veel met de medewerkers. Zo ook met de mensen die zouden verhuizen naar het aangekochte kantoorpand. Eerst hebben we de kantoren aangepakt, een nieuwe indeling gemaakt en samen besloten hoe we de ruimten gingen gebruiken.”

Nicole Droste bezocht Unipro in Haaksbergen om ideeën op te doen en reed door naar ’t Huis van Leferink. Na de eerste kennismaking met Leferink Office Works en Roy Boermans, volgde een afspraak in Oldenzaal. Er lag al een idee voor de kantoren en vergaderkamers, aan Roy de vraag om met een eigen advies te komen. Roy koos voor een andere oplossing voor de vergaderstoelen, waardoor er een flexibeler geheel kwam. Het voorstel diende als tweede offerte naast de bestaande leverancier. Leferink kreeg de opdracht voor de vergadertafels en de stoelen kwamen van de collega-leverancier. Daarnaast kreeg Leferink de opdracht voor de inrichting van de bar.

Bij Trioliet hield men de vaart erin, binnen zes maanden na de aankoop van het pand werd er verhuisd.
Na de verhuizing van het kantoor ging de aandacht naar de hal. Wat eens een werkplaats was met smeerput, is nu een lichte smetteloze showroom waar de grote rode machines makkelijk in passen. “We gebruiken het nu als showroom en om trainingen te geven over onze machines,” vertelt Nicole Droste.

“Het bruine café paste qua uitstraling niet zo bij ons. We hebben het aangepast, het is nu veel moderner. We gebruiken het om met de collega’s op vrijdagmiddag na het werk een drankje te drinken en als lunchlocatie voor de bezoekers van onze showroom.” Deze ontmoetingsplek kreeg de toepasselijke naam “TrioPub”.

Leferink Office Works leverde vergadertafels van Van der Sluis. Voor de bar leverden we een bank van Hutten, stoelen van Markant en tafels en barkrukken van FP.

De afbeeldingen op de wanden zijn door Nicole Droste zelf bij elkaar gezocht. Een eigentijds fris resultaat, met oog voor de mondiale sector en een tikkeltje bescheiden, met maar heel af en toe een glimmende rode voermachine.