Recycling van bureaustoelen

In samenwerking met Hassing Totaalstoffering zorgen voor zorgvuldige recycling van bureaustoelen die na gebruik niet opnieuw ingezet kunnen worden.

Onze leveranciers vervangen tijdens het productieproces belastende grondstoffen door duurzame alternatieven. De onderdelen van de bureaustoelen zijn dan ook veelal opgebouwd uit monomaterialen, dat wil zeggen dat ze gemaakt zijn uit één materiaalsoort. En dit gebruik van monomaterialen garandeert de hoogste mate van recyclebaarheid. Ook heeft elk onderdeel een productstempel waardoor bij het scheiden van de grondstoffen geen fouten ontstaan.

hergebruik-van-staal_staal-geperst-tot-blok

Staal

Metalen zijn optimaal te recyclen, voor 100% en oneindig. Metalen worden afgevoerd naar een metaalwerf, waar als eerste wordt gekeken naar de mogelijkheid om een voorwerp van metaal in zijn geheel her te gebruiken.

Wanneer dit niet mogelijk is wordt het metaal gescheiden aangeleverd aan de hoogovens waar het wordt omgesmolten om er weer nieuwe producten van te maken.

Kunststof

Elke soort kunststof heeft een eigen productstempel. Kunststof wordt gescheiden aan de hand van de productstempelcodes en verwerkt tot nieuwe producten.

Per product informeren wij u graag uit hoeveel procent gerecycled materiaal het bestaat én hoe recyclebaar het is na afloop van de levenscyclus.

recycling-kunststof

Textiel

Textiel van bureaustoelen wordt in stukken gesneden en uitgeplozen totdat er alleen nog maar vezels over zijn. Deze vezels worden verwerkt tot een soort vilt. Dit vilt wordt in lagen op elkaar gelegd en vervolgens verhit en geperst tot matten. Deze matten worden onder andere als akoestisch dempingsmateriaal gebruikt voor nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld in akoestische wanden. En het mooie is, na gebruik kunnen de matten gewoon opnieuw gerecycled worden.

Schuim

De koudschuim zittingen van bureaustoelen worden gereinigd en diverse keren kleiner gesneden. Na vervlokking zijn de zittingen uitstekend geschikt als comfortabele vulling voor de collectie Feelinghome kussens van Hassing, sierkussens met een missie.

vervlokken-koudschuim