Richt uw kantoor in volgens de duurzame principes van de circulaire economie!

Een bijdrage aan een mooiere en duurzame wereld dat willen we allemaal. Door circulair ook daadwerkelijk te doen geeft u een concrete invulling aan die wens. Voor u als inkoper, architect, facilitair manager of directielid brengt dit wel een extra uitdaging met zich mee. En u zult zichzelf ongetwijfeld de vraag stellen: hoe dan precies? Wij hebben daar wel een antwoord op: begin bij de werkomgeving!

Van lineair naar circulair

De reis van een lineaire naar een circulaire economie vraagt om aanpassingen, maar vooral om veel creativiteit en een nieuwe manier van denken. Het is de verandering van het afschrijven en dumpen van verbruikersgoederen naar het hergebruik ervan. Een circulaire economie maakt de cirkels rond, waardoor we niet meer onnodig verspillen en waarin we afval als grondstof zien.

Hergebruik van kantoormeubilair

De eerste slag is vrij eenvoudig te realiseren: het hergebruik van het reeds aanwezige kantoormeubilair. We brengen dit meubilair in kaart en analyseren het. Waar nodig geven we het een upgrade en hergebruiken we het. Het liefst hergebruiken we zoveel mogelijk meubilair door het te revitaliseren. Dat houdt in dat het meubilair weer in nieuwstaat verkeert en aan alle wensen op het gebied van functionaliteit en esthetiek voldoet. Dit hebben we ook gedaan voor Veluwonen. We hergebruikten maar liefst  50% van het meubilair in deze organisatie. Het resultaat is een geheel frisse werkomgeving die duurzaam én budgettair verantwoord is.

Betaal voor gebruik

Wie het meubilair bezit, is steeds minder van belang. Heeft u wel eens gedacht aan een huur- of leaseconstructie? Deze manier van gebruik stimuleert om meubilair te fabriceren dat zo lang mogelijk meegaat. U hoeft minder te handelen en het scheelt u in de kosten voor het onderhoud. Wij nemen deze taak immers op ons. We zorgen er bovendien voor dat het meubilair gemakkelijk te hergebruiken is.

Inspireer en motiveer

Door circulair te doen inspireert en motiveert u uw omgeving. Met uw vooruitstrevende visie zorgt u ervoor dat uw omgeving en medewerkers ook anders gaan denken en te doen. Niet binnen de gebaande paden, maar ook daarbuiten. Zo zetten we samen de schouders eronder om onze impact op het milieu te minimaliseren en de cirkel rond te maken.

Ga vandaag nog aan de slag met uw circulaire doelstellingen en start bij het meubilair. Onze adviseurs helpen u daar graag bij!